Translate

čtvrtek 9. června 2016

Vzor "dřevo"

Příroda je snad největším zdrojem inspirace, vytvořila jsem pro vás tedy dnešní hodně přírodní návod. Zaměřila jsem se na "dřevěný vzor pozadí", papírový podklad, který jsem použila na vytvoření přání.
Inspiraci s fotografiemi jsem vytvořila pro e-shop ScrapArt.
http://www.scrap-art.cz/

Dřevo je velmi efektní a co se mi líbí nejvíc, můžeme si namíchat barevnost vzoru přesně tak, jak se nám hodí.
Pracovala jsem s akvarelovou čtvrtkou, abych mohla občas podle potřeby namáčet bez újmy na kvalitě papíru. Na naformátovanou čtvrtku jsem nanesla Heavy body gel od Finnabair a pomocí texturovacího štětce z této sady jsem gel rozetřela aby vytvořil trochu strukturu. Nanášela jsem gel místy a vždy ve směru shora dolů (viz foto) a pak jsem ho nechala docela dlouhou dobu schnout (cca 1,5 hodiny).

 Po zaschnutí jsem narylovala drážky s rozestupy 2 cm.

Následovalo barvení. Nejdříve jsem celý formát nabarvila pomocí Distress razítkovacích podušek. Část jsem rozmyla vodou pomocí štětce a pak jsem ještě podušku otiskla přímo na papír, textilie podušky vytvoří ten správný tvar malinkých skvrnek. Pak jsem štětcem zvýraznila svislé drážky (zvolila jsem modrou barvu) a na části papíru různě nanesla stejnou, ale vodou zředěnou modrou barvu. Je dobré postupovat stále ve stejném směru, tahy štětcem dělat stále shora dolů. Na další vrstvu jsem nanesla zlatavou barvu, aby byly opět viditelné tahy štětce. Čím je štětec sušší, tím lepší zanechává stopu.

Přidávám detailní fotografie, kde je lépe vidět tahy štětcem a následné finální razítkování poduškou přímo na papír.

A takto vypadá dokončený dřevitý podklad.

Po vysušení jsem ho hned použila k vytvoření přáníčka. Zvolila jsem jen jednoduché zdobení, aby vzor dřeva nebyl moc překrytý a aby vynikl. Použila jsem tak jen smetanovou krajku, skelet listu, papírové květy a na podklad jsem pomocí lepidla glossy accent přidala zdobení Finnabair (zlaté fragmenty), nalepila jsem flitry a přidala ještě tekuté enamelky.

Materiál použitý z e-shopu ScrapArt:



1 komentář:

  1. Skvělý návod, využila jsem na svá vánoční přání http://margotkabcz.blogspot.cz/2016/11/vanocni-pranicka-bila-prkna.html Díky za něj a všem doporučuji taky vyzkoušet;)

    OdpovědětVymazat