Translate

čtvrtek 28. července 2016

Dočkaly se dokončení...

...konečně... Přišlo na řadu dokončení testovacích kartiček, na kterých jsem zkoušela akvarelové barvy, tedy aspoň část testovacích kartiček. K dalším se vrátím někdy příště... Vzala jsem do ruky aspoň 2 srdíčkové, romantické. Jsou k sobě jako den a noc, jedna s černým srdcem, jedna s bílým a k dokončení a zpracování do konečného přání je potřeba velmi málo.
 Inspiraci s fotografiemi jsem vytvořila pro e-shop ScrapArt.
http://www.scrap-art.cz/
Motiv vytvořený technikou horkého embossu (tzn. vytvořený zapečením embossovacích prášků pomocí pistole) je ve spojení s akvarelkami dostatečně výrazný, takže už jsem jen "dolaďovala".

A k tak romantickému motivu jsem musela aspoň u prvního přání přidat květy. Jeden decentní květ, jen samolepku a pak papírovou kytičku. Tu jsem ještě doplnila o výsek větvičky z fialového jemně strukturovaného papíru. Na text jsem použila vellum papír a pokaždé se divím, kolik umí i malý proužek tohoto materiálu udělat "parády". Pokud také rádi používáte vellum, tak víte, že je problém ho přilepovat. Lepidlo i gelové lepicí tečky prosvítají a je potřeba je něčím zvrchu "zamaskovat". Já jsem to vyřešila jinak a vellum proužek jsem ustřihla delší, okraje jsem zahnula a přilepila k zadní části karty a pak jsem ještě po okrajích z lícu proužek přišila. Výsledek 2v1, okrajové zdobení prošitím je zároveň praktické ;)
Přidala jsem ještě flitry a bílé tekuté enamelky a první přání je dokončeno.


U druhého přání jsem štítek s textem také přišila. Myslím, že pro efekt stačí prošít i jen malý kousek. Pak jsem ozdobila zlacenou puntíkatou washi páskou, ozdobnou šňůrkou twine duo, tu jsem přichytila pomocí srdíčkové svorky a na řadu opět přišly tekuté enamelky.
V jednoduchosti je krása a ani nemusíme vrstvit hromady materiálu. Tím ale vrstvení rozhodně nezavrhuji a ráda se k němu příště zase vrátím. Clean and simple styl se mi sice moc líbí, ale ráda přidávám sem ozdůbku, tam hřebíček a výsledek tak málokdy zůstane "čistý a jednoduchý" :)

Materiál použitý z e-shopu ScrapArt:
akvarelové barvy

S přáním se účastním červencové soutěže Double D Challenge na téma Shades of purple... ...a s druhým přáním - Case this sketch č. 182:

4 komentáře:

  1. BEAUTIFUL!!! Thanks so much for joining in the fun at our Double D ‘Shades of Purple’ challenge! We hope you’ll come back often.

    Darlene
    DOUBLE D Challenge Blog
    DAR’S CRAFTY CREATIONS Please stop in for a visit!

    OdpovědětVymazat
  2. So beautiful in both black and white! Love your shades of purple watercolor backgrounds. Perfect for our challenge at Double D, and I'm so glad you shared your gorgeous cards with us!

    OdpovědětVymazat
  3. Oh, these are gorgeous! Fabulous takes on the sketch!

    OdpovědětVymazat