Translate

čtvrtek 22. září 2016

Podzim je tu a s ním nové záložky do knížek.

První podzimní den už je tu. Měla jsem nachystaný trochu jiný příspěvek, ale podzim se musí přece jak se patří přivítat. Dny se krátí, noci jsou delší a s větší tmou se budeme určitě i víc věnovat četbě. Knížce jsem proto vyrobila nový aktuální podzimní "záložkový doplněk". 

Inspiraci s fotografiemi jsem vytvořila pro e-shop ScrapArt.
http://www.scrap-art.cz/

Na výrobu záložek nepotřebujeme použít tuny materiálu, stačí velmi málo. Na pevný podklad jsem rozstříhala jeden základ kraft přání (protože jsem zrovna neměla po ruce jiný tvrdší papír v přírodní barvě) a prolistovala jsem sadu scrapbookových čtvrtek (Autumn Harvest). Okraje podkladového papíru jsem opatinovala.
Pak jsem si nachystala vlastní podzimní motiv.
Použila jsem akvarelový papír, na něj jsem otiskla pomocí embossovací podušky razítka listů, poprášila jsem embossovacím bílým práškem a zapekla pistolí. Pak jsem vytáhla opět akvarelové barvy. Můžete ale použít i distressky anebo třeba spreje
Pak už jsem všechno jen nastříhala a seskládala k sobě, některé části jsem prošila a slepila. Zdobila jsem jen velmi málo. Semtam krajka a podzimní svorka, ...záložky přece musí být ploché.
Přes noc mi záložky spaly zatížené ve velké těžké knize a ráno jsem procvakla dírky (mít kleště, nacvakla bych tam i průchodky...). Dírky přece nemusí být vždycky uprostřed, tak jsem si jednou cvakla i do rohu :).
Připevnila jsem šňůrky a protáhla je dřevěným korálkem. Abych se s tím netrápila a neztratila mnoho času, použila jsem šperkařské lanko, z kterého jsem si udělala očko, očko jsem prostrčila korálkem a pak jím protáhla šňůrku. Na chycení lanka používám kleště, abych mohla pořádně zatáhnout a neublížila si při tom (viz obrázek).
Na závěr jsem zavázala za korálkem uzlík, aby se korálek zase nevyvlékl.
 
Materiál použitý z e-shopu ScrapArt:
 kraft základy přání
akvarelové barvy

1 komentář:

  1. Parádní visačky ♥, úžasná kombinace podzimních barev s puntíky a embossem.👍

    OdpovědětVymazat